søndag 6. oktober 2013

Sota øyne.

Sota øyne, eller smokey eyes, er en øyesminketeknikk som er veldig stilig å kunne, men som er vanskelig å legge. Jeg tror at mange prøver å legge det på seg selv i smug, men ender opp med å se ut som en panda, gir opp og tar det heller bare av igjen. Jeg skal nå forklare deg triksene for å få lekre smokey eyes slik vi vil ha dem, med en teknikk som gjør at du ikke ender opp med pandaøynene.

DET DU TRENGER TIL SOTA ØYNE:
- Mediumfarget øyeskygge (f.eks. grå eller mellombrun)
- Svart kajal og evt. en kremliner
- Sort, eller en mørk, intens skygge
- Maskara
- Dusekost (!)

SMOKEY EYES

Begynn med å legge en concealer eller foundation på lokket (fra vipper til bryn), pudre lett over med et transparent pudder, og legg en lys, hudtonet øyeskygge over dette igjen. Dette utgjør en god base på lokket som vil være fin å duse skygger på etterpå. Det å legge skygger rett på fuktig øyelokk uten base er sjeldent heldig.

Deretter legger du en medium-farget skygge på lokket fra vipper til globalen, og duser godt ut. Det som gjør at lokket blir smokey, er at du duser overgangene i alle skyggene godt ut. Den mediumfargede skyggen legger jeg også godt under øyet, helt inn til øyekroken. Hemmeligheten i smokey eyes er at du kan legge mye farge under øyet og på lokket, MEN det er viktig at du passer på hvor du legger skyggen. Ta hensyn til øyeformen din når du legger sota øyne. Hvis du ser ut som en panda når du har lagt smokey eyes, er det antakeligvis fordi du har duset skyggen for høyt opp mot brynet. Tenk da heller at du vil duse skyggen litt ut- og oppover fra ytterkant av øyet. Som du ser på bildet under har jeg lagt en mørk grå skygge over hele lokket og duset den litt ut forbi globalen i ytterkant av lokket.

Så tar du en kajal eller kremliner, og legger den godt ned i mellom vippene, og over hele lokket nesten opp til globalen. Denne må duses godt ut, slik at overgangene fra den svarte lineren til medium-skyggen ikke synes. Legg mye kajal/kremliner på, slik at fargen blir helt tett. Legg også denne kajalen godt under øyet.

Etter at du har lagt kajalen, kan du godt legge enda et lag med medium-skyggen eller en mørkere en over kajalen. Dette kan du gjøre for å få fargen mer kompakt og intens.

Så legger du masse kajal på våtkanten, både oppe og nede. Her gjelder det å dekke alle små hudfargede områder slik at du lukker svartfargen rundt øyet. Legg den også helt inn i øyekroken.

Når du har lagt skyggene og lineren slik du vil ha den og duset alle overganger godt ut, legger du to lag med maskara. Her igjen; legg MYE, nesten så det grenser til å klumpe seg. Det vil gjøre at uttrykket blir mer intenst. Da ender du opp med en lekre smokey eyes:

Du kan også avslutte med å legge litt highlight rett under øyebrynet for å løfte øyet mer. Hvis du vil pynte litt på de sotede øynene, kan du teste ut å legge lipgloss på skyggen for å få glossy smokey eyes:

ALTSÅ.
Hvis du ikke får til smokey eyes, er det antakeligvis fordi;
...du har for harde kanter på skyggene og ikke har duset godt nok ut
...eller fordi du har plassert skyggen feil i forhold til øyefasongen din

Når du får til dette er smokey eyes en kjempekul look å bruke til kveldsbruk! Test også ut å legge dette med farger. Jeg bruker selv mye mørkegrønt i stedet for svart. Lek deg med smokey eyes i mange farger og fasonger, for når du får det til er det kjempestilig!

Hva synes du? virket dette greit?

2 kommentarer:

  1. Taaaakk for tips! Imma try this haha :D
    Og takk for andre supre tips på bloggen, den er best!

    SvarSlett
    Svar
    1. Åå, så hyggelig å høre! Takk, Christine! :)

      Slett