mandag 30. september 2013

5 måter å bruke leppestift på.

Alle bruker eller har brukt leppestift, men man havner lett i den gamle vanen at man bare tar leppestiften og påfører den direkte på leppene fra stiften, uten å videre tenke over hva mer man kan gjøre med den. Her er noen andre måter å bruke leppestiften på, som kanskje kan gjøre det å bruke leppestift litt mer spennende (det er brukt samme grunnleppestift i alle bildene under):

1. "KLASSISK" MED LIPLINER
Mange ser på det å bruke lipliner som gammeldags, knotete og tidkrevende, men resultatet blir også deretter. Det blir delikat med rene linjer, og gir det klassiske uttrykket med rene, kysseklare lepper. Dette er også den beste måten å bruke leppestift på hvis du ønsker at den skal sitte lenge. Legg lipliner på leppene (ikke bare i kantene) før du legger leppestift, så sitter resultatet mye lenger.
2. KLAPPE INN MED FINGEREN
En litt mer "rotete" måte å bruke leppestift på, er å påføre den med fingeren (fra stift) og klappe den inn i leppene. Dette gir et litt mindre hardt uttrykk, uten tydelige kanter og linjer. Jeg tenker også at denne litt mer tilfeldige måten å bruke denne leppestiften på kan virke litt mer ungdommelig og er fint til hverdagsbruk.

3. MED GLOSS OVER
Selv om man har lagt en leppestift slik man pleier, trenger man ikke å stoppe der. Legg en gloss over leppestiften for å gi leppene mer shine. Dermed ser også leppene litt mer fyldige ut.

4. BLAND INN EN LYSERE FARGE
En annen måte å gi mer fylde til leppene på, kan være å legge en lysere leppestift "inni" den mørke du har under. Her har jeg lagt en litt lysere korallfarget inni min plommefargede for å gi mer fylde.

5. MATT DET HELT NED
Du kan også gjøre det motsatte av å bruke gloss, og heller klappe inn et løspudder slik at leppestiften blir helt matt. Jeg liker dette veldig godt, ettersom jeg er stor fan av matte leppestifter, men det er ikke alltid man finner fargen man liker i matt utgave. Da er dette et fint triks. 
Hvilken måte er din favoritt? Vet du om flere måter å bruke leppestift på?

2 kommentarer:

  1. Hva bruker du for å matte ned leppestifter som man ikke får i matte? O:

    SvarSlett
  2. Jeg klapper på et transparent pudder med fingeren :)

    SvarSlett