torsdag 12. september 2013

Airbrush.

Denne uken har vi lært å bruke airbrush på skolen (i merket airbase.) Airbrush er en form for makeup som påføres med en spray-pistol.



HVORFOR
Airbrush har disse fordelene:
  • Det er bittesmå partikler som legger seg som et slør på huden, som gjør at huden fortsatt puster når du har lagt makeupen
  • På grunn av påføringsmetoden unngår du også kost-/svampemerker på huden
  • Det tetter ikke porene fordi du ikke jobber produktet ned i huden
  • Spray-metoden gjør at makeupen sitter lenge
  • Det er hygiensk ettersom du ikke er i direkte kontakt med huden
  • Den er silikonbasert (i motsetning til vann- eller oljebasert), noe som gjør at resultatet blir naturlig og glødende, sitter lenge og er varme- og vannavstøtende
  • Det føles lett på huden

HVORDAN
For å kunne legge airbrush-makeup, må du ha

  • airbrush-pistol
  • kompressor
  • makeup som er laget for airbrush

Airbrush-pistolen kobles til en kompressor. Lufttrykket fra kompressoren gjør at det kommer farge/foundation ut av pistolen, og på pistolen kan du justere hvor mye trykk du vil ha.


Med airbrushen jobber man helst i sirkler eller i nedovergående bevegelser for å få mest mulig jevnt resultat. Vi fikk en øvelse som var å fylle ut sirkler på et papir med airbrushen:

Her kan du se at med airbrush er det vanskelig å få harde kanter, noe som gjør det fint å jobbe med på hud ettersom vi ofte ønsker å ha myke overganger i makeupen. Det som er viktig med airbrush er at du må stoppe å legge på før du ser sminket ut. Da vil du få det mest naturlige resultat.

Du kan bruke airbrush i både skjønnsminke og "ekstrem-sminke". Dette fikk jeg muligheten til å erfare denne uken på Tone Lise Akademiet.


SKJØNNSMINKE
I begynnelsen jobbet vi primært med å få en jevn og fin hud, legge high- og lowlights og legge rouge. Her ser du hvor godt den dekket min røde hud, uten at det så sminket ut:
(ingen av de to bildene er særlig heldige, men du får i hvert fall sett hvordan det virker)

Her ser du Camilla legge airbrush-foundation på meg:

"EKSTREM"/KREATIV
Etter at vi hadde jobbet en stund med å få makeupen til å se ren og fin ut, fikk vi slippe kreativiteten løs.
Her fikk vi i oppgave å finne et bilde som inspirerer oss, og legge makeup utifra dette. Min inspirasjon var dette bildet:
(bilde hentet fra http://fineartamerica.com/featured/1-red-kite-in-the-sky-diane-diederich.html)














Så la jeg makeup inspirert av bildet over:

Utrolig gøy å jobbe med!


Etter denne uken har jeg altså lært airbrush litt å kjenne, og jeg synes det har vært utrolig gøy! Det er en spennende teknikk å jobbe med, og fantastisk å bruke i forbindelse med mer kreativ/ekstrem makeup. Dette vil jeg utforske mer siden, og vil absolutt bruke dette i egen makeup i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar