onsdag 18. september 2013

Highlight og lowlight.

Du har sikkert lest eller hørt om highlight og lowlight (kanskje mest highlight), og da snakker man enkelt og greit om lys og skygge. Ved å forstå skyggelegging, forstår du noe veldig viktig og gøy innen makeup; med skyggelegging kan du nemlig endre ansiktsfasonger. Med high- og lowlight kan du skape skygger slik at du gir ansiktet kontur og "høyder" der du vil ha det. Dette må jeg innrømme er noe av det vanskeligste jeg vet innen makeup så langt. For at dette skal se naturlig og riktig ut, krever det mye trening.

(Bilde hentet fra http://seeyoublog.no/
makeup-trend-nude-how-to-guide/)
HIGHLIGHT
Highlight legger du der du vil fremheve. Det kan være:
- Et lyst pudder/foundation
- En "tryllepenn"
- En lys øyeskygge
Altså et eller annet produkt som er en halv nyanse lysere enn hudtonen din. Highlight kan ha shimmer i seg.

Vanlige steder å highlighte (som bildet viser):
- På/over kinnbenene
- På nesa
- Litt i overgangen fra nesa til panna (som en vifte)
- Under øyebrynet
- Litt i "gropen" på haka
- Under øynene
- Innerst i øyekroken


Personlig bruker jeg først en litt lysere foundation eller pudder til å highlighte de større områdene med, så går jeg over med Lancôme Teint Miracle Penn, "tryllepenn", der jeg vil ha ekstra glød. Jeg har alltid med meg denne i veska:
LOWLIGHT
Lowlight legger du der du vil ha skygge. Det kan være:
- Et mørkere pudder/foundation
- En halvmørk øyeskygge
Altså et produkt som er en liten nyanse mørkere enn hudtonen din. HUSK: Dette skal se ut som en naturlig skygge, og bør derfor ikke ha varme toner eller shimmer i seg, dette fordi vi som oftest ikke har varme og shimmer naturlig i skyggene våre.

Vanlige steder å lowlighte (legge skygge):
- Under kinnbenet
- Tinningen
- Under haka, og nedover halsen
- Øverste delen av panna
- Nesepartiet

Bildet til venstre viser i overdrevet grad dette med high- og lowlight. Dette er av makeupartisten Kevyn Aucoin, og er en fin guide til generell konturering. Selv om dette er en fin mal må du selv velge hvor du vil ha dine skygger. Det er viktig å vite at ikke alle skyggene på bildet gjelder for alle. Hvor skyggene bør være kommer an på ansiktsformen din, og hva du liker.

KINNBEN
En skygge du uansett alltid kan jobbe med, er skyggene under kinnbenene. Vi streber alltid etter og elsker høye/løftede kinnben, og med riktig lowlight får vi illusjonen av dette. Da må du skyggelegge i en diagonal linje rett under kinnbenet.

EN VANLIG MISFORSTÅELSE:
Jeg bommet på dette selv, og vil derfor nevne det her. En vanlig misforståelse er plasseringen av skyggen under kinnbenene. Det er lett å tro at hvis du trekker inn kinnene (sånn på "fiskevis") så er det i denne tilgjorte innsynkningen vi skal legge lowlighten (jeg vet mange legger rouge/solpudder på denne måten!), men dette blir fort veldig feil. Hvis du legger skyggen der, vil det ofte være for langt ned i ansiktet, og vil heller dra ansiktet nedover enn å løfte det. Så pass på at du IKKE legger skyggen for langt ned. Kjenn etter hvor kinnbenet er i ansiktet, og legg skyggen rett under den. Husk å duse ut alle overganger!

Her ser du et eksempel på sterk skyggelegging under kinnben (lagt av Elizabeth i klassen). Her har hun lagt lowlighten ganske sterkt (til en kveldsmakeup), men har tydelig gitt et løft og ikke dratt alt nedover:

Andre skygger vi kan legge, legger vi ofte for å forandre på ansiktsformen. Hvis du har en høy panne for eksempel, kan du legge litt lowlight øverst i kanten langs hårfestet for å gi en illusjon av kortere panne. Har du dobbelthake, kan du legge en skygge under haken og dra den nedover halsen for å dempe denne. Har du lang nese, kan du legge litt lowlight så vidt under nesetippen for å få nesen til å virke kortere. Slik kan du holde på og leke deg med skygger til ansiktsformen er helt ugjenkjennelig!

Altså. Med riktig lys- og skyggelegging kan vi fremheve og skjule hva vi måtte ønske. Dette er det veldig gøy å leke seg med! Finn ut hva du vil fremheve i ditt ansikt, og ikke vær redd å for å legge litt lys på det!

Hva er din erfaring med high- og lowlight?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar