søndag 8. september 2013

Grunnleggende makeup.

Grunnleggende makeup er all "prepping" vi gjør på huden før vi legger noe annen sminke som rouge, bryn, øyeskygge, osv. Her gjelder det å gjøre huden til et "blankt ark". Jeg var nylig på et nyhetskurs med Shiseido, hvor de i anledning deres nye foundation snakket om
"Cancelling the skin's color noise"
(les mer om dette på http://www.shiseidomakemebeautiful.com/page/stores)

Dette synes jeg er en veldig fin beskrivelse av hva vi ønsker å gjøre med den grunnleggende makeupen.Vi vil viske bort de ulike forstyrrelsene som gjør huden mindre jevn og klar, f.eks. rødhet, pigmentflekker, grå områder, sorte prikker, osv. På skolen lærte jeg denne uken en fin "oppskrift" på hvordan vi kan dekke til disse forstyrrelsene og få den perfekte grunnmakeupen:

FUKT
Før du legger noe som helst form for makeup, må du alltid forsikre deg om at huden ikke er tørst. Gi den nok fukt og pleie før du setter i gang med sminken. For å lese mer om dette, se innlegget om hudpleie. (bildet under hentet fra http://www.askipedia.com/how-many-cycles-are-there-in-the-water-cycle/)


PRIMER
Første steg i den perfekte grunnmakeupen er å legge en primer/base. En primer skal

  • kontrollere fuktbalansen 
  • jevne ut fine linjer og porer
  • holde på foundation

En primer gjør altså at makeupen sitter lenger og blir lettere å jobbe. Det finnes ulike primere for ulike behov. Har man en rødlig hud kan man legge litt grønn primer for å dempe dette, har man en gusten hud, kan man legge en primer med glød i for å motvirke dette, osv. Det vanligste er kanskje å bruke en primer uten farge, men som jevner ut hudens overflate og gjør den glatt og fin. En base jeg vil anbefale er Lancome La Base Pro:

Basen kan du legge med fingrene eller med foundationkost, og pass på at den trekker godt inn i huden før du begynner å legge noe oppå den.

FOUNDATION
For tips til å finne riktig foundation, kan du lese innlegget mitt om å velge riktig foundation. Dette legger jeg i ansiktet med en foundationkost for å få mest mulig jevnt resultet. Begynn i midten der det som oftest er mest å jevne ut (særlig røde områder), og jobb deg utover. Pass på at det ikke blir en synlig overgang mellom ansikt og hals.

Husk at med foundation kan du jobbe lagvis. Jobb heller litt og litt, enn å påføre for mye så det blir kakete.

CONCEALER
Neste steg i makeupen er å legge concealer der det er behov for det. Dette er også noe du kan gjøre før du legger foundation hvis du har noen veldig tydelige prikker/flekker du vil dekke. De fleste bruker en concealer som går i ett med hudtonen, men det finnes også concealere som er fargekorrigerende. Da kan du f.eks. legge concealer med litt grønt i direkte på røde prikker for å dempe de, eller en concealer med varme toner for å dempe blå ringer eller grå områder. Når jeg jobber med concealer liker jeg best å klappe produktet inn i huden. Hvis du har en veldig tørr concealer, kan du blande den med litt foundation.

Jeg liker godt to ulike concealere; Helena Rubinstein Magic concealer som "vanlig" concealer og Make Up Store Cover All Mix som en mer korrigerende concealer:

Make Up Store-concealeren er også den vi jobber med på Tone Lise-Akademiet.

PUDDER
Pudder legger vi til slutt for å fiksere/feste makeupen og for å matte ned. Her er det fint å bruke et transparent løspudder. Ofte følger det med pudderpute i disse produktene, noe som ikke alltid er det mest heldige å legge et slikt pudder med. Jeg foretrekker å heller legge dette med en stor kost. Da har du mer kontroll, og det blir ikke så "kladdete". Jeg vil anbefale Chanel Poudre Universelle Libre:



MIST/FIX SPRAY
Som en siste finish på makeupen kan du spraye på en mist/fix spray. Dette vil gjøre at sminken ikke blir seende så matt ut, og gjør at den fester seg enda det lille bedre. Her er jeg veldig glad i Clarins Fix´ Make-Up mist:

ALTSÅ.
Dette er hva du bør gjøre for å få den perfekte grunnmakeupen:

  • Fukt
  • Base
  • Foundation
  • Concealer
  • Pudder
  • Evt. mist/fix spray

Nå som den perfekte basen er lagt er det bare å begynne å fargelegge ansiktet der du vil ha farge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar